Piratpartiets mötesplattform


Stängt ämne
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ

Motion B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård

Idag så utreder Polis, rättsväsende och kriminalvård sig själva, och deras förtroende är lågt. Detta är allvarligt inte bara för att det innebär övergrepp, men också för att deras arbete blir svårare pga allmänhetens låga förtroende.


Motionerat av:
Användarnamn på mötet:heddahenrik

Så funkar det!

Här finns lite information om hur det fungerar och vid sidan av och nedanför presenteras motionen och alla ursprungliga yrkanden, tilläggsyrkanden och motyrkanden som lagts på den.

Ursprungligt yrkande

Detta är de yrkanden som skickats in tillsammans med motionen. Exempel: Yrkande A -- Alla mötesdeltagare ska bjudas på något att äta..

Tilläggsyrkande

Detta är yrkanden som under mötets gång läggs som tillägg till motionen, utöver dess ursprungliga yrkande. Denna typ av yrkanden kan, om de bifalls, genomföras samtidigt som andra bifallna yrkanden. Exempel: Yrkande B -- Att alla mötesdeltagare ska även bjudas på något att dricka. Exempel Yrkande C -- Att alla mötesdeltagare ska erbjudas val mellan Pepsi och Coca-Cola.

Motyrkande

Detta är yrkanden som under mötets gång läggs för att ändra på ett ursprungligt yrkande eller tilläggsyrkande. Det går också att lägga motyrkande på ett annat motyrkande. Denna typ av yrkanden, kan om de bifalls, ersätta det yrkade de lagts emot. En antingen/eller situation. Man röstar om motyrkanden separat och yrkandet och motyrkandet ställs mot varandra, och "vinnaren" går vidare. Exempel: Yrkande D (mot yrkande A) -- Att mötespresidiet ska samla in en mat- och dryck-avgift för det som äts och dricks av alla mötesdeltagare under möten som motsvarar den verkliga kostnaden.

Motivering till yrkanden

Den som lägger ett yrkande kan välja att motivera detta. För att se motiveringen för ett yrkande klickar du på den blå informationsknappen under yrkandet. Endast yrkanden som har motiverats kommer att ha en sådan knapp.

Dra tillbaka yrkande

Du kan dra tillbaka ett yrkande som du själv har lagt klicka på den lilla knappen 'Dra tillbaka yrkande', som syns under ditt yrkande. När du dragit tillbaka ditt yrkande kommer det att fällas ihop, och tydligt visa att det är tillbakadraget.

Lyfta yrkande

Ett tillbakadraget yrkande tas inte upp i omröstningarna, därför finns möjligheten att lyfta ett tillbakadraget yrkande för den som skulle vilja rösta om ett yrkande som dragits tillbaka. För att lyfta ett yrkande måste du först klicka på det, så det fälls ut och du kan läsa själva yrkandetexten. Under den texten finns en knapp för att lyfta yrkandet. Genom att klicka på den knappen lyfter du yrkandet, samtidigt som du tar över ägandet av yrkandet. Dvs yrkandet kommer hädanefter att presenteras som lagt av dig, och du kommer också vara den som kan dra tillbaka eller jämka yrkandet.

Jämka dig

Om du tycker att någon annan lagt ett bättre yrkande än ditt eget och du vill stödja det yrkandet istället kan du jämka dig med det. Du kan jämka dig med yrkanden som ligger inom samma gruppering som ditt yrkande, och en knapp som säger 'Jämka dig med' kommer att synas vid varje sådant yrkande. När du klickar på den knappen kommer ditt eget yrkande att dras tillbaka och en notering visas om att det jämkats, samt vilket yrkande det jämkats med. Har du lagt flera yrkanden inom samma gruppering kommer du att tillfrågas vilket av dem du vill jämka bort.

Huvudinlägg

I denna ruta har du möjlighet att visa ditt huvudinlägg. Detta är det debattinlägg som du vill lyfta upp extra mycket i denna motions/propositions diskusison. Du kan själv byta och skriva ett nytt huvudinlägg, men glöm inte att dina nuvarande gillande i så fall försvinner.

Gilla/ogilla yrkanden

Du kan gilla och ogilla yrkanden, det innebär att ditt användarnamn kommer att synas i en lista som visas när man vilar med pekaren ovanpå en ikon ovanför yrkandet. Du kan även sluta gilla och sluta ogilla ett yrkande. Vad du kan göra syns i form av olika ikoner och texter, du kan bara sluta gilla om du tidigare gillat ett yrkande tex. Du kan även när du gillar eller ogillar, motivera dig om du vill. Om du inte vill motivera dig, klicka på avbryt så registeras ditt gillande eller ogillande utan motivering.

Gilla inlägg i diskussionen

Du kan visa att du gillar ett diskussionsinlägg genom att klicka på knappen längst till höger i raden av knappar längst ner i inlägget. När du klickar på den får du upp en ruta som ber dig bekräfta att du vill gilla inlägget. Efter att du tryckt ok kommer ditt namn att dyka upp i en ruta längst ner i inlägget, tillsammans med namnet på alla andra som också gillar samma inlägg. Är du den första som gillar inlägget skapas rutan då. Observera att det bara går att gilla inlägg skrivna av andra än dig själv.

Hur vi röstar

Röstningen görs i flera omgångar för att vaska fram de alternativ som flest möjliga kan känna sig nöjda med och så att man kan sålla fram vilket av flera likartade förslag som har mest stöd. I tidsplanen är planerat 3-4 röstningsomgångar under mötets sista två veckor.


Yrkanden

Av: JorgenL Yrkande B09-Y04 (Motyrkande) 18 personer gillar    3 personer ogillar

att mötet antar ställningstagandet:
"Det bör finnas en separat myndighet med uppgift att utreda alla brottsmisstankar mot anställda i polis, kriminalvård och andra rättsvårdande myndigheter."

Visa motiveringSe resultat från tidigare voteringar

Tillbakadraget yrkande B09-Y01 (Jämkad med yrkande B09-Y02)
Av: heddahenrik
Tillbakadraget yrkande B09-Y02 (Bortröstad)
Av: heddahenrik
Tillbakadraget yrkande B09-Y03 (Jämkad med yrkande B09-Y05)
Av: Fexlom
Tillbakadraget yrkande B09-Y05 (Bortröstad)
Av: Henrik Brändén


Huvudinlägg

Nedan visas de huvudlinlägg som är gjorda på motionen. Varje mötesdeltagare får göra ett (1) huvudinlägg per motion/proposition. De sorteras efter hur många gånger varje inlägg har blivit gillat av andra mötesdeltagare. Du kan själv byta och skriva ett nytt huvudinlägg, men glöm inte att dina nuvarande gillande i så fall försvinner.
Skapa huvudinlägg
  (#2) Gammal
AndersLindbäck Inte uppkopplad
 
AndersLindbäcks avatar
 
Inlägg: 2 789
Reg.datum: Jun 2009

Länk: #294533
Standard Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård - 2015-04-06, 22:35

Vi har redan ställningstaganden gällande någon eller några av dessa myndigheter.

Detta kan säkerhet uttryckas bättre som ett generell princip att övervakning av myndighet skall ske av annan än myndigheten själv.


Följande medlemmar gillar debattinlägget:
gunnarp, Peter Löfgren


Ordförande PP Västmanland. Blogg: http://kunskapssamhallet.se/
Mitt vita rena mjöl och andras smutsiga fingrar gör degen oätlig.
Upphovsrättsmonopol är ingen äganderätt utan en statlig garanterad nyttjanderätt med extremt lång tidsbegränsad rätt att bestämma över verket.
   

Övriga kommentarer och motionshistorik

Nedan visas alla inlägg som inte är huvudinlägg tillsammans med historik för motionen/propositionen.


JorgenLs avatar
2015-04-06, 21:25 #3
Inte uppkopplad
Jag gillar yrkande B09-Y01:
att Piratpartiet driver frågan att det ska finnas myndigheter som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda eller stänga enheter, samt förstås väcka åtal då lagbrott begåtts. Det kan t ex vara tre myndigheter som granskar verksamheterna utifrån effektivitet; socialt/psykologiskt perspektiv; respektive att gällande lagar följs, men poängen är att det ska vara mer än en myndighet så att de också kan bevaka och göra varandras arbete transparent.
Fullt rimligt och i linje med de direktiv som den statliga utredningen Polisorganisationskommittén redan arbetar efter.
http://www.regeringen.se/sb/d/18449/a/233441


Följande medlemmar gillar debattinlägget:
heddahenrik
heddahenriks avatar
2015-04-06, 21:38 #4
Inte uppkopplad
Jag har lagt yrkande B09-Y02:
att Piratpartiet antar ställningstagandet att det ska finnas myndigheter som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda eller stänga enheter, samt förstås väcka åtal då lagbrott begåtts. Det kan t ex vara tre myndigheter som granskar verksamheterna utifrån effektivitet; socialt/psykologiskt perspektiv; respektive att gällande lagar följs, men poängen är att det ska vara mer än en myndighet så att de också kan bevaka och göra varandras arbete transparent.
heddahenriks avatar
2015-04-06, 21:38 #5
Inte uppkopplad
Jag Jämkar bort mitt yrkande B09-Y01 till fördel för B09-Y02.

Mitt bortjämkade B09-Y01:
Piratpartiet driver frågan att det ska finnas myndigheter som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda eller stänga enheter, samt förstås väcka åtal då lagbrott begåtts. Det kan t ex vara tre myndigheter som granskar verksamheterna utifrån effektivitet; socialt/psykologiskt perspektiv; respektive att gällande lagar följs, men poängen är att det ska vara mer än en myndighet så att de också kan bevaka och göra varandras arbete transparent.

B09-Y02, som jag tycker bättre om:
Piratpartiet antar ställningstagandet att det ska finnas myndigheter som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda eller stänga enheter, samt förstås väcka åtal då lagbrott begåtts. Det kan t ex vara tre myndigheter som granskar verksamheterna utifrån effektivitet; socialt/psykologiskt perspektiv; respektive att gällande lagar följs, men poängen är att det ska vara mer än en myndighet så att de också kan bevaka och göra varandras arbete transparent.
heddahenriks avatar
2015-04-06, 21:41 #6
Inte uppkopplad
Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård -
Detta är väl lite mer långtgående än regerings förslag på http://www.regeringen.se/sb/d/18449/a/233441
2015-04-07, 21:18 #7
Inte uppkopplad
Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård -
Citat:
Ursprungligen postat av AndersLindbäck Visa inlägg
Vi har redan ställningstaganden gällande någon eller några av dessa myndigheter.

Detta kan säkerhet uttryckas bättre som ett generell princip att övervakning av myndighet skall ske av annan än myndigheten själv.
Jag tycker inte att vi ska fördubbla antalet myndigheter.
2015-04-10, 18:10 #8
Inte uppkopplad
Jag gillar yrkande B09-Y02:
att Piratpartiet antar ställningstagandet att det ska finnas myndigheter som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda eller stänga enheter, samt förstås väcka åtal då lagbrott begåtts. Det kan t ex vara tre myndigheter som granskar verksamheterna utifrån effektivitet; socialt/psykologiskt perspektiv; respektive att gällande lagar följs, men poängen är att det ska vara mer än en myndighet så att de också kan bevaka och göra varandras arbete transparent.
Det krävs absolut en kontroll över dessa samhällsfunktioner, i form av övervakande myndighet(er) och, helst, en speciell domstol som dömer i sådana fall. Det finn en stor tendens hos dessa verksamheter att kollerorna håller varandra om ryggen. Speciellt krävs för rättsväsendet (domstolarna) att deras oväld kontrolleras av att domares felande granskas av en speciell domstol och inte någon som kan tänkas försvara en domare av missriktad lojalitet.
AndersLindbäcks avatar
2015-04-11, 00:17 #9
Inte uppkopplad
Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård -
Citat:
Ursprungligen postat av Mikael Ståldal Visa inlägg
Jag tycker inte att vi ska fördubbla antalet myndigheter.
Varför flera ? Det vore dumt!

Det räcker faktiskt med en myndighet med uppgift att kontrollera många andra. Det finns exempel på sådana idag som t.ex. RRV.
2015-04-11, 00:39 #10
Inte uppkopplad
Jag har lagt yrkande B09-Y03:
att mötet antar ställningstagandet:

"Det ska finnas en myndighet som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda, stänga enheter samt väcka åtal då lagbrott begåtts. Myndigheten ska granska verksamheterna utifrån effektivitet, socialt/psykologiskt perspektiv, samt att gällande lagar och regler följs."
Yrkande i "mötet antar ställningstagandet"-form, version med bara en myndighet som flera i tråden har förespråkat.
JorgenLs avatar
2015-04-11, 14:15 #11
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B09-Y02:
att Piratpartiet antar ställningstagandet att det ska finnas myndigheter som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda eller stänga enheter, samt förstås väcka åtal då lagbrott begåtts. Det kan t ex vara tre myndigheter som granskar verksamheterna utifrån effektivitet; socialt/psykologiskt perspektiv; respektive att gällande lagar följs, men poängen är att det ska vara mer än en myndighet så att de också kan bevaka och göra varandras arbete transparent.
Ogillar detta för att det är för stor detaljstyrning. Det viktiga är att dessa myndigheter, med rätt att utöva våld mot medborgarna, inte granskar sig själva. Myndigheters verksamhet i allmänhet granskas av riksrevisionsverket, så det finns ingen anledning att instifta en uppsjö av extra myndigheter för att de ska kunna granska varandra, det räcker med en.
2015-04-13, 07:20 #12
Inte uppkopplad
Jag gillar yrkande B09-Y03:
att mötet antar ställningstagandet:

"Det ska finnas en myndighet som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda, stänga enheter samt väcka åtal då lagbrott begåtts. Myndigheten ska granska verksamheterna utifrån effektivitet, socialt/psykologiskt perspektiv, samt att gällande lagar och regler följs."
Det krävs absolut en kontroll över dessa samhällsfunktioner, i form av övervakande myndighet(er) och, helst, en speciell domstol som dömer i sådana fall. Det finn en stor tendens hos dessa verksamheter att kollerorna håller varandra om ryggen. Speciellt krävs för rättsväsendet (domstolarna) att deras oväld kontrolleras av att domares felande granskas av en speciell domstol och inte någon som kan tänkas försvara en domare av missriktad lojalitet.
JorgenLs avatar
2015-04-13, 14:25 #13
Inte uppkopplad
Jag har lagt yrkande B09-Y04:
att mötet antar ställningstagandet:
"Det bör finnas en separat myndighet med uppgift att utreda alla brottsmisstankar mot anställda i polis, kriminalvård och andra rättsvårdande myndigheter."
Denna formulering är mera generell och inte så detaljstyrande som de andra förslagen på formuleringar i frågan.

När det gäller frågan om verksamhetens effektivitet i stort så finns redan Riksrevisionsverket som har till uppgift att bedöma samtliga myndigheters arbete, det finns ingen större anledning att lägga detta på en egen myndighet för de rättsvårdande myndigheterna.

Inte heller är det en bra ide att lägga upp en separat domstols och åklagarhierarki parallellt med den ordinarie för just denna typ av mål, om det bara görs ordentliga utredningar som inte kan misstänkas för jäv så är det ett stort steg framåt, baserat på sådana blir det svårt att inte åtala och döma om utredningen ger bra underlag.

Problemet som vår ståndpunkt ska lösa är det bristande förtroendet för att polisen utreder brott begångna av poliser eller anställda i andra närstående myndigheter. Det här yrkandet addresserar just detta.
2015-04-15, 12:01 #14
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B09-Y04:
att mötet antar ställningstagandet:
"Det bör finnas en separat myndighet med uppgift att utreda alla brottsmisstankar mot anställda i polis, kriminalvård och andra rättsvårdande myndigheter."
Självklart borde inte polisen utredda sig själva men att skapa en ny myndighet som ska kontrollera dem, men skapa ny myndighet för att kontrollera en annan ställer väl frågan vem ska kontrollera dem.

Med dagens snabba informations samhälle och möjlighet till offentlighet så de gånger det känns som att polisen gjort något riktigt fel det läser man i nyheterna och då kan man sätta in speciella utredningar.

Men skapa en myndighet som ska kolla Polisen får nog mer att de kommer drunkna av inlämnade klagomål som de ska kolla upp från folk som är ilskna för att de fått böter eller annat de inte gillar.

Bättre att man är hårdare med bestraffningar mot Poliser eller andra människor som utnyttjar sin maktställning för egen vinning etc.
JorgenLs avatar
2015-04-15, 18:13 #15
Inte uppkopplad
Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård -
Citat:
Ursprungligen postat av mandersson69 Visa inlägg
Självklart borde inte polisen utredda sig själva men att skapa en ny myndighet som ska kontrollera dem, men skapa ny myndighet för att kontrollera en annan ställer väl frågan vem ska kontrollera dem.
Polisen, lämpligen. Tanken med en ny myndighet är dock i huvudsak att de ska utreda, inte fylla den polisiär funktionen, dvs den ska inte ha nån egen rätt att utöva våld som de myndigheter den utreder.

Det är dessutom ett faktum att det just nu sitter en statlig utredning och tittar på hur en sån myndighet ska se ut, så det är inte en ide tagen helt ur luften.

Det är delvis därför jag la det här yrkandet, det är dumt att ha ett för specifikt krav inskrivet om den utredningen kommer fram till ett vettigt förslag. I så fall kan vi helt enkelt välja att kräva att dess resultat genomförs.
JorgenLs avatar
2015-04-15, 18:16 #16
Inte uppkopplad
Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård -
Eller rättare sagt: Polisen, JO och Riksrevisionsverket. Dvs de som kontrollerar alla andra myndigheter.
2015-04-16, 10:24 #17
Inte uppkopplad
Jag gillar yrkande B09-Y04:
att mötet antar ställningstagandet:
"Det bör finnas en separat myndighet med uppgift att utreda alla brottsmisstankar mot anställda i polis, kriminalvård och andra rättsvårdande myndigheter."
Självklart!
2015-04-19, 10:04 #18
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B09-Y04:
att mötet antar ställningstagandet:
"Det bör finnas en separat myndighet med uppgift att utreda alla brottsmisstankar mot anställda i polis, kriminalvård och andra rättsvårdande myndigheter."
Y03 är bättre.
Henrik Brändéns avatar
2015-04-19, 17:41 #19
Inte uppkopplad
Jag har lagt yrkande B09-Y05:
att att mötet antar ställningstagandet:

"Det ska finnas en myndighet som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt skilja anställda från sin arbetsuppgifter, stänga enheter samt väcka åtal då lagbrott begåtts. Myndigheten ska granska verksamheterna utifrån effektivitet, socialt/psykologiskt perspektiv, samt att gällande lagar och regler följs."
Jag bör som mötesordförande inte lägga mig i själva sakinnehållet i diskussionerna på mötet, men här gör jag ett undantag. Man kan inte avsätta en anställd, man kan antingen avskeda henom, eller skilja henom från sina arbetsuppgifter. Här torde det mest rimliga vara att myndigheten snabbt ska kunna ta bort anställda från de arbetsuppgifter som misskötts. Tanken är ju uppenbart att snabbt åtgärda missförhållanden, och då kan det vara nödvändigt att snabbt stänga av en större grupp som varit inblandad i konstigheter, redan innan man hunnit reda ut exakt hur mycket ansvar exakt vem i gruppen haft, som man rimligen måste göra innan man gör något så drastiskt som avskedanden.
2015-04-19, 19:14 #20
Inte uppkopplad
Jag Jämkar bort mitt yrkande B09-Y03 till fördel för B09-Y05.

Mitt bortjämkade B09-Y03:
mötet antar ställningstagandet:

"Det ska finnas en myndighet som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda, stänga enheter samt väcka åtal då lagbrott begåtts. Myndigheten ska granska verksamheterna utifrån effektivitet, socialt/psykologiskt perspektiv, samt att gällande lagar och regler följs."

B09-Y05, som jag tycker bättre om:
att mötet antar ställningstagandet:

"Det ska finnas en myndighet som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt skilja anställda från sin arbetsuppgifter, stänga enheter samt väcka åtal då lagbrott begåtts. Myndigheten ska granska verksamheterna utifrån effektivitet, socialt/psykologiskt perspektiv, samt att gällande lagar och regler följs."
Timmys avatar
2015-04-19, 19:31 #21
Inte uppkopplad
Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård -
Citat:
Ursprungligen postat av Henrik Brändén Visa inlägg
Jag har lagt yrkande B09-Y05:
att att mötet antar ställningstagandet:

"Det ska finnas en myndighet som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt skilja anställda från sin arbetsuppgifter, stänga enheter samt väcka åtal då lagbrott begåtts. Myndigheten ska granska verksamheterna utifrån effektivitet, socialt/psykologiskt perspektiv, samt att gällande lagar och regler följs."
Jag bör som mötesordförande inte lägga mig i själva sakinnehållet i diskussionerna på mötet, men här gör jag ett undantag. Man kan inte avsätta en anställd, man kan antingen avskeda henom, eller skilja henom från sina arbetsuppgifter. Här torde det mest rimliga vara att myndigheten snabbt ska kunna ta bort anställda från de arbetsuppgifter som misskötts. Tanken är ju uppenbart att snabbt åtgärda missförhållanden, och då kan det vara nödvändigt att snabbt stänga av en större grupp som varit inblandad i konstigheter, redan innan man hunnit reda ut exakt hur mycket ansvar exakt vem i gruppen haft, som man rimligen måste göra innan man gör något så drastiskt som avskedanden.
Låter bättre, men "sin arbetsuppgifter" borde väl vara "sina arbetsuppgifter"?
Henry Rouhivuoris avatar
2015-04-19, 19:42 #22
Inte uppkopplad
Sv: B09: Oberoende myndigheter för övervakning av Polis, rättsväsende och kriminalvård -
Citat:
Ursprungligen postat av Timmy Visa inlägg
Låter bättre, men "sin arbetsuppgifter" borde väl vara "sina arbetsuppgifter"?
Det fixar partistyrelsen senare.
2015-05-05, 08:54 #23
Inte uppkopplad
Jag ogillar yrkande B09-Y02:
att Piratpartiet antar ställningstagandet att det ska finnas myndigheter som granskar polis, rättsväsende och kriminalvård med befogenhet att direkt avsätta anställda eller stänga enheter, samt förstås väcka åtal då lagbrott begåtts. Det kan t ex vara tre myndigheter som granskar verksamheterna utifrån effektivitet; socialt/psykologiskt perspektiv; respektive att gällande lagar följs, men poängen är att det ska vara mer än en myndighet så att de också kan bevaka och göra varandras arbete transparent.
Dåligt formulerad och oklar.
henrik_sundstroms avatar
2015-05-09, 09:13 #24
Inte uppkopplad
Jag gillar yrkande B09-Y04:
att mötet antar ställningstagandet:
"Det bör finnas en separat myndighet med uppgift att utreda alla brottsmisstankar mot anställda i polis, kriminalvård och andra rättsvårdande myndigheter."
Därefter bör det inrättas en ny myndighet som kontrollerar den myndighet som kontrollerar polisen, varpå det bör inrättas ytterligare en ny myndighet som kontrollerar den myndighet som kontrollerar den myndighet som kontrollerar polisen, varpå det bör inrättas ytterligare en ny myndighet som kontrollerar den myndighet som kontrollerar den myndighet som kontrollerar den myndighet som kontrollerar polisen.
Stängt ämne
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com